Crumble ze śliwkami

Ponieważ lubię śliwki i kruszonkę a ciasta nie chciało mi się za bardzo robić, postanowiłam zrobić crumble śliwkowe, co prawda robiłam to pierwszy raz, ale tak mi posmakowało, że trzy dni z rzędu do kawy robiłam sobie crumble, w różnych zestawieniach: śliwki-brzoskwinia i śliwki-czarna porzeczka:)  pycha


Składniki:
owoce: śliwki i/lub czarna porzeczka, brzoskwinia, jabłko, jagody i co tam jeszcze lubimy.

Kruszonka:
1/2 szkl. mąki
4 łyżki cukru
cukier waniliowy
ok 60g masła lub margaryny

Do kokilki wkładamy owoce w kawałkach, zasypujemy kruszonką i do piekarnika:)
Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach, aż nam się kruszonka zarumieni.
Jemy jeszcze ciepłe.
Smacznego!


Komentarze

Popularne posty