2 szkl. mąki,
pół kostki masła,
2 jajka,
1 duża łyżka jogurtu naturalnego,
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,
1/4 szkl. cukru,
cukier waniliowy,
owoce - jabłka, czarne porzeczki.
cynamon
Wykonanie:
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, siekamy nożem, dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto.
Dzielimy na 2 części, jedną większą rozkładamy na spód tortownicy.
Jabłka obieramy, kroimy w plasterki i mieszamy z cynamonem. Tak przygotowane jabłka rozkładamy na ciasto a następnie wsypujemy czarne porzeczki. Można posypać porzeczki odrobiną cukru. Na wierzch rozkładamy pozostałą mniejszą część ciasta.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok 50 min. w 180 stopniach.
Smacznego!
Witaj, dodaj proszę listę obserwatorów, z chęcią dołączę. Pozdrawiam, Kasia:)
OdpowiedzUsuń